Voluntariat SOM RIU- SOM VIU

Participació-voluntariat, social, creativitat

Amb l’objectiu de fer més suportable el confinament a les persones que viuen en residències de persones majors i perquè se senten recolzades en aquests durs moments, durem a terme un voluntariat virtual, mitjançant el qual les persones interessades podran enviar cartes i/o vídeos a aquestes. Missatges d’ànim, poesies, cançons, dibuixos etc… serà el que les persones voluntàries podran fer-nos arribar mitjançant un correu electrònic que posarem a la seua disposició i mitjançant el qual mantindrem un contacte directe amb ells/elles.

Una vegada recopilem el material que ens envien, el distribuirem a les

residències.

Per això, el nostre full de ruta per a dur a terme aquesta acció, serà la següent:

- Crearem una adreça de correu mitjançant la qual dur a terme l’acció, la qual serà la principal via de contacte tant amb els voluntaris i voluntàries com amb les residències. (volunta[email protected])

- Posteriorment crearem un missatge de captació el qual distribuirem per

diferents xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp…). En aquest sentit, per a aconseguir un contacte encara més directe amb les persones interessades, crearem un compte en Instagram, mitjançant la qual puguem resoldre els seus dubtes i veure el progrés de l’activitat. (@voluntariat_jovesacasa)

- Una vegada tinguem ja gent interessada, realitzarem una activitat de

formació/sensibilització sobre la importància de les persones majors, per a la qual utilitzarem la eina Zoom, amb la finalitat que siga participativa i aconseguir un feedback entre les persones que participen de l’activitat.

- Respecte a les residències, parlarem amb totes les que estiguen interessades a participar, creant un contacte directe amb elles i d’aquesta forma coneixent la seua disponibilitat per a rebre vídeos o si per contra només volen cartes adaptant-nos d’aquesta forma a les necessitats i recursos disponibles per cadascuna d’elles.

- Una vegada ens arriben les cartes i els vídeos a l’adreça de correu electrònic disponible, realitzarem una revisió del material rebut i el distribuirem via correu electrònic a les diferents residències participants, esperant sempre que siga possible un feedback de les mateixes per a poder-li’l fer arribar a les persones voluntàries.

Les persones interessades poden enviar tant material com així desitgen,

d’aquesta forma podrem fer que siga una activitat permanent mentre dure el període de confinament i les persones majors puguen sentir aqueixa força i suport totes les setmanes.

  • Dia i hora de l’activitat: del 4 al 10 de maig
  • Grup d’edat dirigit: 12-30

Instagram